Agència Catalana de Turisme
Catalunya
Web Content Display

 

Impartit per:

Jordi Escribà

* Per a veure el perfil del formador fer clic a sobre del nom
Data:30 de maig de 2019
Termini d'inscripció:23 de maig de 2019
Horari:De 10:00 a 14:00 h
Lloc:Girona. Serveis Territorials a Girona. Departament d'Empresa i Coneixement. Aules de formació de l'Edifici Santa Caterina. Plaça Pompeu Fabra, 1, 17002 Girona
Preu:40 €
Destinataris:Empreses, agents, institucions i persones vinculades al sector turisme en el sentit més ampli: oferta hotelera, gastronòmica, oci, entreteniment, cultura, patrimoni.
Idioma:Català
Durada4 hores * En cas de no arribar el nombre mínim de participants s'anul·larà el curs

 

Web Content Display

 

 • Objectius:

  Familiaritzar l'alumne amb les polítiques de la UE per al foment d'un model de turisme sostenible, així com amb els diferents instruments financers que posa a disposició dels agents turístics europeus per a finançar els seus projectes.

  S'analitzaran els diferents Programes Europeus rellevants per al sector turístic, detallant-ne les prioritats, els criteris d'elegibilitat, les activitats finançables i els resultats esperats. Les explicacions s'acompanyaran d'exemples concrets de projectes finançats, per tal de visualitzar de manera tangible les possibilitats existents amb finançament europeu.

 • Metodologia:

  La sessió formativa, de 4 hores de duració, comptarà amb una part pràctica per tal de guiar l'alumne en la concepció i estructuració d'una idea de projecte europeu, basat en l'àmbit d'expertesa de la institució / empresa a la qual representi.

 • Continguts:

  1. La Unió Europea com a primera destinació turística mundial ('30)
  Aquesta sessió donarà a conèixer el marc polític que determina l'estratègia de la Unió Europea per al sector turístic, resultat entre d'altres de la Comunicació de la Comissió Europea de l'any 2010. Competitivitat empresarial, seguretat, tecnologia així com mercats i competència com els elements claus d'aquesta estratègia.

  2. L'ecosistema del turisme a la Unió Europea. Xarxes, plataformes i grups de treball a Brussel·les ('15)
  S'analitzaran els principals actors que tenen veu a Brussel·les en l'àmbit del turisme i que és important de conèixer per tal de bastir la nostra pròpia estratègia de participació en programes europeus. Xarxes i plataformes, jornades congressos als quals cal prestar atenció i fer seguiment.

  3. Els fons europeus: una visió general ('15)
  Visió general sobre el funcionament dels fons europeus i les particularitats a tenir en compte si volem optar a l'obtenció de finançament.

  4. Mapa dels fons europeus per al sector del turisme ('60)
  En aquesta sessió es farà un repàs pràctic dels principals Programes Europeus en els quals una proposta en l'àmbit del turisme pot rebre finançament. S'analitzaran les prioritats de cada programa, els criteris d'elegibilitat i el tipus d'activitats finançables.

  5. Fil a l'agulla: Com concebre i presentar el nostre projecte europeu ('60)
  M'interessen molt els Programes Europeus...quines són les següents passes? Per tal de resoldre aquesta qüestió recurrent, la sessió es centrarà en donar als participants els elements i consells necessaris per a que puguin construir la seva pròpia estratègia de participació en Programes Europeus i així maximitzar les opcions d'obtenir finançament.
  Com construir el meu propi sistema d'informació i seguiment dels Programes Europeus? Com transformar una necessitat identificada en un projecte europeu? Com construir la meva xarxa de socis internacionals? Quin recursos humans i financers haig de preveure? Etc.

  6. Cas pràctic. Elaboració de la Fitxa de Projecte ('60)
  En base a una convocatòria real d'un Programa Europeu, els participants a la formació elaboraran (en petits grups) una breu Fitxa de Project en l'àmbit del turisme que respongui als criteris i demandes de la convocatòria.
  Posteriorment cada grup presentarà la seva proposta per tal de comentar-la en comú.

<< Tornar al Programa Inscriu-t'hi >>

Web Content Display

 

Preferència d'inscripció

 

 • Afiliats a l'ACT sense cost*
  *(la formació va inclosa amb la quota)

 

 

Web Content Display

Contacte

Per a qualsevol consulta, poseu-vos en contacte amb:

 

Eurecat-Centre Tecnològic de Catalunya

Estrella Montalvo

estrella.montalvo@eurecat.org