Logos organisers AGM

Turisme, societat i cultura: buscant l'equilibri sostenible

 

El  proper 19 d’abril, Catalunya acull una jornada de treball de la xarxa europea de turisme sostenible i competitiu NECSTouR, actualment presidida per Catalunya.

Per aquest motiu,  la Direcció General de Turisme (DGT) i l’Agència Catalana de Turisme (ACT) organitzen aquesta trobada tècnica que té com a objectiu principal generar un diàleg social entre els agents culturals i turístics privats i públics, experts internacionals i ciutadans, per desenvolupar conjuntament la Declaració de Turisme i Patrimoni Cultural de Barcelona "Millors llocs per viure, Millors llocs per visitar".

Les destinacions turístiques europees s'enfronten actualment a diversos reptes relacionats amb la massificació i la pèrdua d'identitat i d'autenticitat del patrimoni cultural material i immaterial. Amb aquesta jornada tècnica, NECSTouR vol fer un toc d'atenció als sectors turístic i cultural per unir esforços i  trencar patrons que permetin trobar solucions innovadores  que puguin contribuir a una veritable sostenibilitat social i cultural del turisme a Europa.

El turisme es presenta com a una estratègia excel·lent per fomentar la cohesió social a Europa preservant i donant valor al nostre patrimoni cultural, reforçant el sentit del lloc i fomentant el creixement econòmic i la ocupació.  En aquest sentit, amb motiu de la declaració de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural, l’Agència Catalana de Turisme se suma a aquesta iniciativa i ha declarat 2018 Any del Turisme Cultural a Catalunya. La voluntat de l’ACT és aprofitar aquest any per reivindicar i valorar com cal tot el patrimoni cultural, el més conegut i el més desconegut, per així equilibrar i millorar els fluxos econòmics en els diferents territoris catalans.

Aquesta jornada és una de les iniciatives amb què NECSTouR continua treballant en els Objectius de Desenvolupament Sostenible establerts en l’Agenda 2030  de les Nacions Unides 

Jornada NECSTouR

Resum informatiu

Data

19 d'Abril 2018

Lloc

 Museu Marítim de Barcelona

Avda. Drassanes. Barcelona

Horari: 09.00h - 17.30h

Registre

El registre es trobarà obert fins el 13 d'abril

Preu

Gratuït

Servei de traducció Simultània

Aquest workshop comptarà amb servei de traducció simultània anglès - català - castellà durant tot l'esdeveniment